Mindent karácsonyról ötletek ételek dekoráció!

Tudni szeretnéd honnan származik a karácsony neve vagy ki indította el a karácsonyfa forradalmat milyen ünnep? Vagy most készítesz először karácsonyi fogásokat? Nem gond!

Hozzávalók: 
175 g kávés étcsokoládé, 125 g lágy vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tk. aroma rum, só, 3 tojás, 100 g tejszín, 125 búzaliszt, 1,5 csapott tk. sütőpor, 150 g egész mogyoró. 
- a mázhoz: 50 g kávés étcsoki, 1 ek. napraforgóolaj, 50 g porcukor, 1 ek. víz

Elkészítés: 
Gőz felett a darabokra tört kávés étcsokoládét a vajjal együtt, kevergetve felolvasztjuk, majd a tálba öntjük. Rövid hűtés után robotgép segítségével apránként beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot meg a rumaromát, és hozzáadjuk a csipetnyi sót. Egymás után beleütjük a tojásokat, és fél-fél percig a legmagasabb fokozaton keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és közepes fokozaton simára kevrjük. Végül beleforgatjuk a mogyorót. 
A tésztát sütőpapírral kibélelt 25 x 25 cm-es tepsibe öntjük. Az előmelegített sütő középső részébe toljuk, majd kb. 180 fokon (légkeverésnél 160 fokon) kb. 25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra tesszük és hűlni hagyjuk. 
A mázhoz a csokoládét durva darabokra törjük. Hozzáadjuk az olajat, gőz felett megolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk. A porcukrot 1 ek. vízzel sűrű mázzá keverjük, és a csokimázra csurgatjuk. Végül a süteményt kockára vágva tálaljuk.  


Hozzávalók: 
2 tojás, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg puha vaj, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 15 dkg dió, 15 dkg mogyoró, 5 dkg natúr pisztácia, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 10 dkg porcukor, 2-3 dkg darált pisztácia, sütőpapír, alufólia

Elkészítés: 
Robotgép habverőjével a tojásokat a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a vaj felét, majd belevegyítjük a túrót. Beleforgatjuk a diót, a mogyorót meg  a natúr pisztáciát, és hideg kézzel gyorsan belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet. 
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben hosszú, ovális cipóvá formázzuk, majd 175 fokra előmelegített sütő középső sínjére toljuk. Kb. 55 percig sütjük. 
A maradék vajat megolvasztjuk. A forró kalácsot a vajjal megkenjük, és porcukorral vastagon megszórjuk. Kihűlés után 2-3 napra alufóliába csomagoljuk, majd sablon alapján, darált natúr pisztáciával díszítjük.  

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor
- az almatöltelékhez: 80 dkg savanykás alma, 2 evőkanál méz, 1 citrom és szegfűszeg
- a máktöltelékhez: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor
- a diótöltelékhez: 20 dkg dió darálva, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor
- a lekenéshez: 1 tojás

Elkészítés:
A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek.
Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel.
A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a borral, keverd e a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend be felvert tojással.
Told a tepsit előmelegített sütőbe és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre. Kihűlve szeleteld.

Hozzávalók:
22 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál mézessütemény fűszer, 2 tojás, 2 dl joghurt, 0,5 dl frissen préselt narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg daráltl mandula, 3 evőkanál olaj, 10 dkg mazsola
- a díszítéshez: kb. 10 dkg hámozott mandula

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a mézessütemény-fűszerrel összevegyítjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, belisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. A tetejét kidíszítjük, az egész mandulaszemekkel, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Még melegen forró rácsra csúsztatjuk, s ha kihűlt, cikkekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 5
Heti: 21
Havi: 17
Össz.: 11 283

Látogatottság növelés
Oldal: sütemények amik nagyon fincsik!
Mindent karácsonyról ötletek ételek dekoráció! - © 2008 - 2024 - karacsonyrlmindent.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »